Sari la conținut

Dani, o fetiță fericită

În atelierele de scriere creativă, am convenit cu copiii din comunitatea Bibliotecii Metropolitane București, filiala Dimitrie Cantemir să-și aleagă o carte care le-a plăcut și să-i modifice finalul. Anca Drig, 8 ani, Școala Gimnazială nr. 40 a ales să scrie un alt final romanului „Dani, o fetiță fericită”, de Rose Lagercrantz, editura Litera.

 

Dani, o fetiță fericită – final alternativ

Dani și Ella au rămas cele mai bune prietene, de sărbători se vizitau și aproape deveniseră surori. Le plăceau aceleași lucruri, citeau aceleași cărți, îmbrăcau rochițe asemănătoare și doar culoarea părului era diferită. Mama lui Dani murise demult, iar Ella nu mai avea tată deoarece părinții ei divorțaseră. Deși fiecare suferea după părintele pierdut, prietenia le-a legat și au găsit împreună soluții pentru orice obstacol și necaz. Mama Ellei a învățat-o pe Dani cum să se îngrijească, cum să se comporte ca o adevărată domnișoara și multe alte lucruri, ca de la mamă la fiică. Ella a învățat de la tatăl lui Dani cum să repare o priză, să schimbe un bec, să se apere atunci când este în pericol, lucruri ca de la tată la fiică. Imaginația fetelor le-a ajutat să găsească un mod de a petrece mai mult timp împreună.
Și, la ce credeți că s-au gândit ? Ei bine, să-i căsătorească pe cei doi. Fetele scriau bilețele de dragoste și le strecurau părinților, făcându-i să se îndrăgostească unul de celălalt. Așa că, până la urmă cei patru au format o familie și s-au stabilit în orașul Ellei. Se iubesc și petrec mult timp împreună, experimentând lucruri noi și interesante. Nu trece nicio zi, să nu fie fericiți împreună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.