Sari la conținut

Oana Rill – artist conceptual

Specializată în ceramica sculpturală, Oana Rill contribuie la inițierea proiectelor culturale dedicate ceramicii, de către Asociatia UMA ED România, în care participă ca artist ceramist – „Maraton Raku” (2015), „SinCronic” (2016), „BiotopArtBucharest” (2017), „Simpozionul de ceramică monumentală Costel Badea” (2018), sau ca editor de carte „Patrimoniu cultural revizitat – Taberele de ceramică monumentală Medgidia 1971-1978″ (2019). Activitatea sa artistică înglobeaza preocupări pentru funcția obiectului și imaginea semnificantă (obiect și instalație pentru teatru performativ), animație, sunet, realizare de instrumente sonore neconvenționale în cadrul unor proiecte dedicate copiilor și adolescenților („HangAround”, „Blaj TeaM 18”).

“În atelierele de video-trailere începem cu observarea reprezentărilor posibile și a parcursului necesar actului de expresie – concentrarea atenției asupra unei idei care poate deveni – o schiță, apoi fapt concret împărtășit, vizualizat, ascultat. „Lumea nouă” descoperită este ca și textul citit – a fost odată o idee, o decizie, mai multe idei, emoții, un proces imaginativ, o realitate concepută și exprimată, o poveste, o provocare. Urmărirea firului narativ în căutarea întrebării sau a punctului culminant, deconstruiește povestea până la a o regăsi în lumea ideilor, alături de celelalte lucruri din jur, și chiar lângă ele, natura dorinței care le face posibile pentru ceilalți.”

Sunt un mare admirator al lui Marcel Duchamp, omul care a făcut faimoasele transformări pe fața Giocondei. I-a desenat niște mustăți foarte mici, deja daliniene.”

Jurnalul unui geniu – Salvador Dali

(traducerea Tania Radu, editura Humanitas).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.