Corina Sandu este muzeolog și artist vizual. După studii la liceul Nicolae Tonitza, și Facultatea de Arte Plastice Nicolae Grigorescu (1975-1978), a continuat cu un Master în Muzeologie și Istoria Artelor în Mexic și un alt master în Estetica și Științele Artelor la Sorbona, Paris. A fost profesor de Arte Plastice și Istoria Artelor la Liceul Francez Anna de Noailles-București.
„Educația estetică e extrem de importantă pentru copii. Casa în care locuim, patul în care dormim, masa la care mâncam, cărțile pe care le citim, etc… sunt rezultatul creației umane. Viața este garantată de realizările creative ale omului. Pentru a crea ceva este necesar să vezi, să știi ce au făcut înaintașii noștri, așadar să cunoaștem Istoria Artelor.
Copiii sunt primii creatori încă de la vârste foarte mici. Marii artiști s-au născut din micii creatori. Cursurile de Arte Vizuale dezvoltă personalitatea copilului de orice vârstă. Achiziția acestor deprinderi și cunoștințe au un impact fundamental pe tot parcursul vieții. Din perspectiva mea, școala ideală ar avea în ciclu gimnazial 4 ore pe săptămână de arte vizuale și istoria artelor. Numărul elevilor pentru fiecare curs nu ar trebui să fie mai mare de 15, iar programa de studii ar cuprinde atât cursuri teoretice cât și, mai ales, practice. Nu știm multe despre cum se naște talentul dar putem pleca de la premisa că orice copil are dreptul la cunoaștere artistică și la exprimare prin intermediul creației.”
Atelierul lui Brâncuși se găsea într-o fundătură. Era un spațiu imens, plin cu sculpturile lui enorme ….Lângă această încăpere mare era una mică, cea în care lucra efectiv. Pereții erau acoperiți cu toate instrumentele imaginabile necesare muncii lui. În mijloc se afla un cuptor în care își încălzea instrumentele și topea bronzul. În același cuptor gătea și mese delicioase ….
Confesiunile unei dependente de artă – Peggy Guggenheim
(traducerea Ciprian Șiulea, editura Pandora M)